Lokaloppgjør på tennisbanen

Denne helgen var det duket for et sjeldent lokaloppgjør i tennisens 3. divisjon. Drøbak TK, som i flere år ikke har hatt lag, har siden i fjor børstet støvet av gamle helter. Denne helgen var det ikke mindre enn Nesoddens 2. lag som stilte på andre siden av nettet. Som ikke det var spennende nok, dette var avgjørende nedrykkskamp for begge lag. Før helgens kamp lå Drøbak sist og Nesodden 2 nest sist. En flott ramme for et spennende og hyggelig nabooppgjør.

I tidligere kamper har både Drøbak og Nesodden 2 slitt med å stille med sitt beste mannskap, et stort antall reserver er nok hovedgrunnen til at lagene befant seg nederst på tabellen. Denne gangen hadde lagene sett alvoret, og spesielt Drøbak markerte seg med et svært godt lag med tidligere storstjerner. Drøbak stilte med Helge Haugland, elitespiller fra yngre alder og nylig norgesmester i veteran, Vegard Salomonsen, en svært god serve og volleyspiller, Jørn Jantzen fra Ås og sist men ikke minst unge Simon Kleppe, som for noen år siden måtte gi opp en lovende topp tenniskarriere på grunn av skade. Nesodden hadde frafall fra enkelte av sine beste, men Jakob Pollestad, Jens Haug, Kim Biesenbaum og Sverre Krefting hadde allikevel god tro på seier.

Første double ble en svært spennende kamp. Helge og Simon startet best mot Jakob og Jens, men det var allikevel jevnt i første sett. I andre settet storspilte Jakob og Jens med svært godt serve og volleyspill, slik at kampen måtte avgjøres på super tie-break. Dette dro Drøbak i land etter avgjørende gode server. Andre double gikk raskere Drøbak sin vei, mye på grunn av suverent volleyspill fra Vegard og Jørn.

I single møttes først hard court spesialist Helge og grus spesialist Jakob, og siden kampen ble spilt innendørs fikk Helge et lite overtak i en jevn kamp. Helge er spesialist på å ta ballen på opp-sprett, og gav Jakob lite tid til å bygge eget spill fra grunnlinjen.

Vegard og Jens møttes deretter i en spennende og lang kamp. Nærmere 2,5 timer måtte til for å avgjøre kampen på tie-break etter 3 fulle sett. Kampen hadde mye god serve og volleyspill, og til slutt var det Vegard som hadde mest krefter til å ta det lille overtaket som ga seier.

I kampen mellom Jørn og Kim ble det raskere avgjort, mye på grunn av at Kim fikk en skulderskade som medførte kraftig svekkelse av serve. Jørn dro seieren i land med sikkert og solid spill. I siste kamp vant Simon mot en hardt kjempende Sverre. Morsomt å se at Simon er tilbake på tennisbanen, han viste mye godt spill som minnet om tidligere år.

Med seier 6-0 betyr det at Drøbak fortsetter spill i 3. divisjon, mens Nesodden 2 må belage seg på 4. divisjon til neste år.